Virtual Desktop Infrastructure (VDI)

 

Virtual Desktop Infrastructure (VDI)

Eftersom storleken på ditt företags ökar, så ökar omfattningen av dess tekniska och nätverksbehov. Något så till synes enkelt som att tillämpa den senaste OS snabbkorrigeringar, eller se till att virusdefinitionerna är uppdaterade, kan snabbt förvandlas till en mödosam röra när uppgiften skall utföras på de hundratals eller tusentals datorer inom din organisation.

VDI gör att man kan hantera många

En virtuell skrivbordsinfrastruktur (VDI) miljön tillåter ditt företags IT-proffs att centralt hantera tunna klienter, vilket leder till ett ömsesidigt fördelaktigt upplevelse för både slutanvändare och IT-administratörer.

Vad är VDI?

Ibland kallad skrivbordsvirtualisering, Virtual Desktop Infrastructure eller VDI är en datormodell som lägger ett lager av virtualisering mellan servern och stationära datorer. Genom att installera denna virtualisering i stället för en mer traditionell operativsystem, kan nätverksadministratörer ge slutanvändare med "tillgång överallt" förmåga och en välbekant skrivbordsupplevelse och samtidigt skärper datasäkerhet hela organisationen.

Vissa IT-proffs förknippar förkortningen VDI med VMware VDI, en integrerad desktop virtualiseringslösning. VMware VDI anses branschstandard virtualiseringsplattform; som sådan, alla GNS lösningar stöder till fullo VMware VDI arbetsstationer.

VDI ger större säkerhet, sömlös användarupplevelse Superior datasäkerhet: Eftersom VDI värd för skrivbordsbilden i datacentret, organisationer hålla känsliga data säkra i företagens datacenter, inte på slutanvändarens maskin som kan tappas bort, stjäls eller ens förstörd. VDI reducerar effektivt riskerna i varje aspekt av användarmiljön.

Mer produktiva slutanvändare: Med VDI, slutanvändarens upplevelse förblir bekant. Deras skrivbordet ser ut precis som sina skrivbord och deras tunna klientdatorn utför precis som stationära PC de har vuxit bekväm med och vana vid. Med Virtual Desktop Infrastructure, det finns inga dyra utbildningsseminarier att vara värd för och ingen ökning av teknisk support frågor eller samtal. Slut nöjda användare är faktiskt ökat eftersom de har större kontroll över de program och inställningar som deras arbete kräver.

Andra fördelar med VDI

Stationära datorer kan ställas in på några minuter, inte timmar
Klientdatorer är mer energieffektiva och längre livslängd än traditionella stationära datorer
IT-kostnader reduceras på grund av en mindre teknisk support frågor
Kompatibilitetsproblem, särskilt med en användare programvara, minskat
Datasäkerhet ökar
GNS hjälper företag att hantera alla aspekter av användarmiljön, inklusive VDI. Förenkla Suite använder en databas som kan skapas och styras från vilken dator som helst, så att du kan effektivisera och automatisera nätverk och stationära processer. Bäst av allt, Simplify Suite stöder fullt VMware VDI och Windows-arbetsstationer. Läs mer om hur Simplify Suite kan hjälpa ditt företag köra mer smidigt och effektivt.