Att investera i ett Storage Area Network (SAN) är kostsamt. Oftast så utnyttjar företag inte sitt SAN fullt ut. För ett quorum vittne i ett Microsoft cluster behövs inte mer än 500 MB disk lagring.

Vi erbjuder företag att hyra SAN lagring efter behov. Genom att ni kan få mera lagringsyta efter behov betyder att ni slipper stora investeringskostnader.

Vi erbjuder flera olika lagringslösningar.
ISCSI 10 GB SAS och/eller SATA.
Direct atached SAS 12 GB SAS och/eller SATA.
Fiber Chanell 16 GB

 

Hosted Storage Area Network (SAN)

Det går alldeles utmärkt att kombinera t.ex. en 10 GB ISCSI SATA partition som ett  quorum vittne och 12 GB SAS som ett cluster shared Volume för lagring utav Hyper V maskiner. Genom att ni hyr Servrar samt SAN från oss slipper ni en stor hårdvaru investering och betalar bara för de resurser som ni utnyttjar. Vi hjälper er med konfiguration utav era cluster.

Vi erbjuder även paket med clustring där ni hyr valfritt antal servrar för tex ett Hyper-V eller WMvare cluster och kan hyra plats på hostat Storage Area Network (SAN) med olika typer utav diskar anslutna. Ni kan tex hyra en 10 GB ISCSI SATA partition som ett quorum vittne och 12 GB SAS som ett cluster shared Volume för lagring utav Hyper V maskiner.

Fördelen med att hyra det som en tjänst är att ni får fri tillgång till publika IP-adresser vilket oftast är en begränsning när ni har lösningen ”inhouse” Inom Stockholms området kan ni få en 10 GB fiberlänk från ert kontor till datahallen direkt till ert cluster. Det gör att ni kan arbeta med er hårdvara precis som om ni skulle ha det ”inhouse” i era lokaler.